Hoe voelt een 2B Biopeeling behandeling aan?

Vaak krijgen wij de vraag, hoe voelt de 2B Biopeeling behandeling aan? Doet de behandeling pijn?
Nee, de behandeling voelt niet pijnlijk aan. Het voelt aan alsof de huid gescrubd wordt.


Is de 2B Biopeeling behandeling hetzelfde als een scrub?

Nee, de 2B Biopeeling laat microscopische vezeltjes achter in de huid. Deze vezeltjes zorgen voor een celdeling. Hierdoor ontstaat er een verbetering van de huid. De doorbloeding wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden afgevoerd. 
De behandeling is niet geheel gevoelloos, maar pijnlijk is het zeker niet!

Mocht u wel ervaren dat het gevoelig tot pijnlijk is? Vraag aan uw 2B Biobeauty specialiste of de Bio Calming mousse toegevoegd kan worden. De lavendel in de Bio Calming mousse zal ervoor zorgen dat uw huid direct prettiger aanvoelt en het zal uw huid kalmeren.

 

Welke resultaten mag ik van een 2B Biopeeling behandeling verwachten?

Hoe snel zie ik resultaat?

Na de eerste 2B Biopeeling behandeling ziet u al resultaat. Soms is dit  nog niet het gewenste resultaat. U mag een 2B Biopeeling behandeling zeer regelmatig ondergaan. Dit tot het gewenste resultaat behaald is. LET OP: Vraag hierbij wel advies aan uw 2B Biobeauty specialiste. Wanneer u met korte tussenpozen de behandeling ondergaat, heeft u de aansluitende verzorgingsproducten van 2B Biobeauty voor thuisgebruik nodig.


Wanneer heb ik een gewenste resultaat?

Dit is afhankelijk per huidtype. Wilt u snel resultaat hebben? Dan is een kuur van de 2B Biopeeling behandeling aangeraden. Dit zijn 3 behandelingen in 10 dagen. Hierbij wordt de huid 3 keer vernieuwd in 10 dagen. De huid zal sterk doorbloed worden en de afvalstoffen worden afgevoerd.


Hoe reageert mijn huid op een kuurbehandeling?

Elke huid reageert anders. Het is belangrijk om tijdens de kuur de 6 geadviseerde thuisverzorgingsproducten te gebruiken. Een veel voorkomende reactie van de huid: schilvering. Schrik hier niet van, deze reactie is normaal bij een celdeling. Dit zult u ervaren rond de 3e dag van de kuur. Na de 2e kuurbehandeling kunt uw huid droog aanvoelen. Het gebruik van een masker elke dag is daarom erg belangrijk.


Heb ik het gewenste resultaat na een kuurbehandeling?

Nadat u een kuur heeft gedaan van 3 behandelingen in 10 dagen heeft een verbluffend resultaat. Uw huid heeft een flinke oppepper gehad. Mocht u nog niet tevreden zijn, dat kan, dan mag u 1 keer per week, 4 weken lang een extra 2B Biopeeling behandeling ondergaan. Daarna zal uw 2B Biobeauty specialiste de behandelingen elke 2 à 3 weken gaan voortzetten.


Welke 6 thuisverzorgingsproducten heb ik nodig?

Welke producten u nodig heeft is afhankelijk van uw huidtype. Onderstaand vindt u een overzicht wat er in ieder geval in uw pakket moet zitten:

 • Reiniging
 • Lotion
 • Serum
 • Dag/nachtverzorging
 • Beschermingscrème
 • Masker

 

Wat zijn de bijwerkingen van een 2B Biopeeling behandeling?

Heeft de 2B Biopeeling vervelende bijwerking?

Nee, voor zover wij weten heeft de 2B Biopeeling geen vervelende bijwerkingen. Het kan een tintelend tot prikkelend gevoel achterlaten.


Ik ben zwanger, mag ik dan een 2B Biopeeling behandeling ondergaan?

Tijdens de 2B Biopeeling behandeling wordt de doorbloeding van het gelaat verhoogd. De doorbloeding van het lichaam blijft hetzelfde. Juist de huid van een zwangere vrouw is vaak onzuiver en vertoond beginnende pigmentvlekken. Een 2B Biopeeling behandeling verbetert de huid op onzuiverheden en pigment.


Mag ik de 2B Biopeeling behandeling ondergaan wanneer ik borstvoeding geef?

Zoals bovenstaand beschreven kunt u de behandeling ondergaan wanneer u borstvoeding geeft. De doorbloeding wordt alleen verhoogd in het gelaat.


Waar dien ik mij aan te houden na een 2B Biopeeling behandeling?


Wat moet ik weten?

Wanneer u een 2B Biopeeling behandeling ondergaat moet u rekening houden dat de 2B Biopeeling nog 10 dagen doorwerkt in de huid. Wat sterk geadviseerd wordt is het thuisgebruik van de 2B Biobeauty verzorgingsproducten. De producten ondersteunen de huid tijdens het herstelproces. LET OP: Wanneer u van een ander merk producten gebruikt sluiten wij niet uit dat er allergische reacties kunnen ontstaan. Dit mag u gebruiken, maar geheel op eigen risico..


Waar dien ik mij aan te houden?


Drink 1,5 à 2 liter water per dag

Het is belangrijk om voldoende water te drinken na een 2B Boiopeeling behandeling. De doorbloeding wordt gestimuleerd en daardoor worden er afvalstoffen afgevoerd. Het voldoende drinken van water zal de roodheid van de huid ook doen verminderen.


Schilvering? Scrub de huid!

Na een 2B Biopeeling behandeling is het mogelijk dat de huid gaat schilveren/vervellen. Meestal rond de 3e dag na een 2B Biobeauty behandeling gaat de huid een lichte schilvering vertonen. Om de schilfers van de huid te verwijderen kunt u de scrub van 2B Biobeauty gebruiken, 2B Bio Gommage. Nadat u de huid heeft gescubd brengt u het masker aan wat aansluit op uw huidtype.


Zonnen of Zonnebank?

Het is aangeraden om na de behandeling niet direct te gaan zonnebaden of onder een zonnebank te gaan. De huid is zich zeker 7 à 10 dagen aan het herstellen van een 2B Biopeeling behandeling. Wanneer u onbeschermd de zon in gaat heeft u kans op zonbeschadiging zoals verbranding van de huid of hyperpigmentatie.

 

Sauna of sporten?

Wij raden u aan om de eerste twee dagen de sauna te vermijden. Na een 2B Biopeeling behandeling is de huid sterk doorbloed. Een sauna heeft een nadelig effect op de behandeling, omdat het de doorbloeding nog verder zal stimuleren. Sporten is af te raden op dezelfde dag na een 2B Biopeeling behandeling. Mocht u de volgende dag wel gaan sporten, zorg dan dat u niet te intensieve oefeningen doet.

 

Vanaf welke leeftijd mag ik een 2B Biopeeling behandeling ondergaan?

Een 2B Biopeeling behandeling is niet leeftijdsgebonden. Wat belangrijk is dat het lichaam zich gaat vormen en richting de puberteit gaat. Bij meisjes is dit voornamelijk te kenmerken aan de start van de menstruatie en bij jongens aan de groei van lichaamsbeharing, zie baardgroei of haargroei bij de schaamstreek.


Mijn kind is nog niet in de puberteit, maar heeft last van een onzuivere huid. Mag het een 2B Biopeeling behandeling ondergaan?

Ja dat mag. Zoals hierboven beschreven is het niet aan een leeftijd vastgebonden. Wel zijn wij van Cosmevision van mening dat het minimaal 10 jaar oud moet zijn. En we zien het liefst dat uw kind al in de puberteit zit. Dit alles met de nog ontwikkeling van uw kind en de tere huid.

 

Mag ik een 2B Biopeeling in de zomer ondergaan?

Ja zeker! Het grote verschil met andere Peeling is dat de 2B Biopeeling uw huid niet verdunt. Hierdoor kunt u met een bescherming, 2B Bio Défense, 2B BB cream 01 of 2B BB cream 02, de huid goed beschermen tegen de UVstraling van de zon. Een 2B Biopeeling behandeling werkt van binnen naar buiten, waardoor en geen sprake is van een beschadiging aan de oppervlakte van de huid. Wel is aan te raden uw huid goed te beschermen met bovengenoemde producten, zo voorkomt u hoe dan ook beschadigingen aan uw huid.


Ik ga trouwen: Hoe ver van te voren moet ik een 2B Biopeeling behandeling ondergaan?

Wat leuk dat u gaat trouwen, gefeliciteerd!


Waar moet ik rekening mee houden?

Uw huid heeft 7 à 10 dagen nodig om zich te herstellen en te vernieuwen. Wat dus heel belangrijk is om te weten, is dat u minimaal 10 dagen voor uw grote dag de 2B Biopeeling behandeling bent ondergaan. Dit geldt ook voor een 2B Biopeeling kuur behandeling. Uw laatste kuurbehandeling moet minimaal 10 dagen voor uw trouwdag zijn.

 

Mag ik de 2B Biopeeling behandeling op mijn lichaam ondergaan?

Ja, dat mag zeker. Bepaalde plekken op het lichaam kunnen een hoge talgproductie hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rug.


Kan een 2B Biopeeling kuur ook op het lichaam?

Ja, ook een kuur van de 2B Biopeeling behandeling kan op het lichaam.

Voelt het hetzelfde aan als op het gezicht?

Nee, bijvoorbeeld op de rug is de huid dikker dan in het gezicht. Hierdoor voelt het iets minder tintelend en prikkend aan.

 

 

Bij welke huidaandoeningen of -problemen werkt de 2B Biopeeling?

De 2B Biopeeling is effectief bij:

 • Acne en onzuiverheden
 • Anti-aging
 • Vale, slecht doorbloede huid
 • Pigmentvlekken
 • Zwangerschapmasker
 • Grove poriën
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Vette, glimmende huid
 • Littekens
 • Striae
 • Eczeem
 • Rosacea

 

Mijn huid heeft neiging tot eczeem, mag ik de 2B Biopeeling behandeling ondergaan?

Ja, de 2B Biopeeling versterkt het immuunsysteem van de huid. Wanneer u last heeft van (droge) eczeem, zal de 2B Biopeeling de huid alleen maar verbeteren. Wanneer u elke 4 weken een 2B Biopeeling behandeling ondergaat, zult u zien dat uw huid rustiger zal reageren.

 

Ik heb psoriasis, mijn celdeling is sneller, hoe werkt dat met 2B Biopeeling?

De 2B Biopeeling behandeling normaliseert de huidfucnties. Dit houdt voor u in dat uw huid rustiger zal worden. De celdelingen die normaal gezien te snel gaan, worden teruggebracht en genormaliseerd naar een normalere celdeling. Wanneer u elke 4 weken een 2B Biopeeling behandeling ondergaat, zult u zien dat uw huid rustiger zal reageren.

 

 

Ik heb een enorm gevoelige huid. Mijn huid reageert bijna overal op, kan ik de 2B Biopeeling behandeling ondergaan?

Ja, u kunt de 2B Biopeeling behandeling ondergaan. De 2B Biopeeling kan aangemaakt worden met een kalmerende mouse/foam. Hier zit lavendel in en lavendel heeft een kalmerende werking voor de huid. Het zorgt ervoor dat de oppervlakte van de huid direct gekalmeerd wordt, maar de 2B Biopeeling nog wel goed zijn werk kan doen.

 

Zijn er contra-indicaties?

Ja, de 2B Biopeeling heeft contra-indicaties:

 • Huidkanker
 • Chemotherapie

Verder kan de 2B Biopeeling op elk huidtype aangebracht worden.

 

Mag ik na de behandeling make-up dragen?

Ja dat mag. Na de behandeling beschermen wij de huid met een beschermingscrème. Hierdoor kunt u direct na de behandeling eventueel uw vloeibare make-up aanbrengen om de huid te camoufleren.

Mocht u geen make-up willen dragen na de 2B Biopeeling behandeling is er de optie om de 2B Bio Défense met tint aan te laten brengen door uw 2B Biobeauty specialiste. De 2B Bio Défense egaliseert en matteert de huid na een 2B Biopeeling behandeling.


Mag ik op de dag van mijn behandeling douche nadat ik de 2B Biopeeling ben ondergaan?

Ja, nadat u de behandeling bent ondergaan is het geen probleem om te douche. Wel adviseren wij in verband met het stimuleren van de doorbloeding om niet een te warme douche te nemen of direct na de 2B Biopeeling behandeling te gaan douche.